Web
Analytics Made Easy - StatCounter
June 22, 2022

Två år med Veloves leveranstjänst

Firar ett år sen Göteborgshubbens öppnande

Velove grundades 2015 och 2017 började vi sälja vår revolutionerande lastcykel, Armadillon. Den vann den tunga kategorin i den första Carbobike of the Year-utmärkelsen som delades ut, 2019, vilket vi fortfarande är mycket stolta över. Juryn gillade särskilt körupplevelsen som var något helt annat jämfört med andra tunga lastcyklar, och att containern var avtagbar.

Provkörning på ICBF 2019 i Groningen, där vi vann Cargobike of the Year

Vi insåg att många kunder hade problem med att göra ett storskaligt byte från skåpbil till lastcykel. De hade problem med att hitta hubbar, att få ner transportkostnaden till hubben, rekrytera riders och hålla cyklarna igång.

Så i början av 2020 bestämde vi oss för att lösa alla dessa problem åt våra kunder och erbjuda en komplett leveranstjänst istället för att bara sälja/hyra/leasa hårdvara.

Vi är nu ett vertikalt integrerat leveransföretag för städer, med vår egen hård- och mjukvara, egna hubbar, egna riders och egen underhålls- och reparationsverksamhet.

Veloves leveranstjänst för städer, från kundens sorteringsterminal via våra hubbar till mottagare

Det här har inneburit en stor förändring för oss. Hur har det fungerat? Det verkade som om vår analys var rätt. Kundresponsen har varit mycket god, de uppskattar att vi löser alla problem och gör bytet till lastcykel så lätt.

Vi finns än så länge i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med totalt sju hubbar. Vi passerade nyss en miljon leveranser. Varje vardar så byter vi ut ungefär 40 skåpbilar från stadskärnorna i de här städerna. Och vi har såklart bara börjat! 

Spegel spegel på väggen där, säg mig vilken den vackraste lastcykeln är

Den största förändringen har inte varit att sätta upp hubbar och transport till hubbarna, att utveckla mjuk- och hårdvara och nya processer för logistik, underhåll och reparationer. Det centrala har varit våra riders, de som faktiskt gör arbetet i alla väder, året runt, med hög produktivitet och kundnöjdhet. Vi har ansträngt oss för att hitta rätt riders, utbildat de väl, gett dem en säker arbetsplats, en vänlig atmosfär och där allt fungerar -med rättvis lön.

Abhishek ute och levererar en snöig kväll i Stockholm

Vår arbetsplats kan förbättras i oändlighet, men vi har fått en del bra återkoppling: 

“Överlag är jag är mycket nöjd med det här jobbet. Det funkar bra ihop med studier, jag får många nya vänner, jag får möjlighet att ta mer ansvar om jag vill och det är betald träning. 10/10!"
“Jag uppskattar verkligen atmosfären på Velove -alla är vänliga och artiga! Jag har märkt att det är en viktig sak efter som jag förut har jobbat på stället där man inte får ställa frågor".

Vår mission från allra första början har varit att ersätta så många motorfordon som möjligt med lastcyklar, och därigenom minska CO2-utsläpp och öka livskvaliteten i städer. Med den här pivotering så gör vi det! 

Velove stories

READ ALL ›

Contact us

Send us your enquiries about Last Mile Delivery Solutions.

Send us an email. We would love to hear from you.

By clicking Submit, you approve that Velove will store and process your personal information. You also accept that Velove will send you emails and call you regarding your enquiry. For additional information check out our Privacy Policy.
Thank you!
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Contact us

Send us your enquiries about Last Mile Delivery Solutions.

Send us an email. We would love to hear from you.

Genom att klicka på skicka så godkänner du att Velove kommer att lagra och använda din personliga information. Du accepterar också att Velove kommer att mejla och ringa dig angående din förfrågan. För mer info, kolla vår Privacy Policy.
Thank you!
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.